szahajni

Ausztria télen

2015. február 27. 17:01 - szahajni

Legutóbb Ausztriába mentünk egy egynapos nem ottalvós kirándulásra. Retteneg városban (862 m) hagytuk az autót, majd megkerestük a turistajelzést és irány a Peter Bergner csúcs. Fent pedig várt minket a Rosegger turistaház. Csodálatos napsütéses napunk volt. 5-en mentünk, ketten hoztak hótalpat, mi végül nem béreltünk az idő szűke miatt. Pedig néhol elkelt volna: 

dsc_0291.JPG

Persze így is lehetett haladni, csak néhol nehezebb volt, főleg annak, aki elöl ment. 

Ahogy kiértünk az erdőből, a hó is teljesen megváltozott. Fagyott, kemény és szélfútta volt:

dsc_0345.JPG

dsc_0346_2.jpg

Innen már nem volt messze a turistaház, ahonnan pedig ilyen volt a kilátás:

dsc_0351.JPG

Miután megettük a finom Kaspressknödelsuppénkat :), tovább indultunk az 1653 m magas Peter Bergner csúcs felé. Ez a turistaháztól kb. 5 percnyire van.  

dsc_0360.JPG

dsc_0373.JPG

Tovább a gerincen még egy jó kis kirándulás várt volna ránk, de mivel már közel volt a nap vége, illetve a mai nap fő produkciója még hátra volt, így visszamentünk a Rosenegger házhoz. Itt pedig béreltünk 2 Euróért szánkókat és leszáguldottunk egy másik útvonalon (itt adott volt az útvonal, nem is lehet eltéveszteni). Nagyon- nagyon király volt :). Az út végén ott lehetett hagyni a szánkókat (amiket ők a nap végén visszavisznek a házhoz). Majd visszaindultunk az autóhoz, néhol rövidítettük az útvonalat, a kanyargós utak közötti havas szakaszon futottunk és gurultunk. :)

 

Nehézség: könnyű (hótalp jól jön, nagyobb hó esetén pedig kell)

Szint: kb. 800 m

Táv: kb. 6 km

gurul.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szahajni.blog.hu/api/trackback/id/tr537224807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása